Most

van holnap

Coaching, mediáció, életvezetés

Miért pont LIFE COACHING?

Ha el tudod fogadni azt, hogy egy kívülálló, segítő szándékú személy megfelelő élettapasztalattal és gyakorlattal sokszor könnyebben meglátja a megoldást a problémáidra, mint önmagad, akkor mi segítünk megtalálni a megoldás kulcsát a fenti kérdésekre!

Nem vagyunk pszichológusok, nem vájkálunk a múltadban. A jelenre és a jövőre koncentrálunk, bár így is érintünk érzékeny pontokat.

Nem adunk tanácsot, nem mondjuk meg, mit tégy. A „kérdezés technika” alkalmazásával Veled együtt járjuk be az utat. A Te válaszod, a Te döntésed, a Te elhatározásod, a Te lépésed. Te leszel a vándor, de mi leszünk az irányt jelző templomtorony, a vándorbot, melyre támaszkodhatsz, a hűsítő szellő és a fáradtságot feledtető madárcsicsergés.

Fontos, hogy őszinte válaszokat adj! Ne hozzánk, önmagadhoz légy őszinte, mert csak így leszünk együtt igazán eredményesek.

Irányítunk, támogatunk, segítünk a változtatás folyamatában, és abban, hogy ez a változás tartós legyen, s boldogabb, sikeresebb életet hozzon. Indulj el! A coaching lényege, hogy a válasz, az elhatározás, a döntés mind Belőled fakad, a tiéd. Ezért lesz a megoldás véghezvihető és a lehető legjobb. Mi ott leszünk Melletted és támogatunk, ha elcsüggednél vagy elfáradnál. Nehéz munka lesz, nem kaphatod tálcán nyújtva az eredményeket, de annál büszkébb lehetsz rá, ha majd az út véghez közeledve visszatekintesz, mennyi mindent megtettél.

Segítünk, hogy segíthess Magadon! Továbbmozdítunk, bátorítunk, ha elakadsz; stratégiákat dolgozunk ki, hogy a kudarcokat elkerüld vagy, hogy könnyebben tudj felállni; ott leszünk, ha szükséged van ránk; Veled tervezünk és ünneplünk majd, ha elérted a célodat, s a tartós változás, amit kitűztél, bekövetkezett.

"A változás, amely után sóvárogsz, nincs messze tőled - mert nincs rajtad kívül. Benned van."

Krisztina

(life coach)

 

DSC_8475_ps-2-7 fix

Soha nem változok, csak egyre inkább önmagam leszek” — Joyce Carol Oates

“Nincs szükséged másra, hogy teljes légy; csak arra van szükséged, hogy elfogadjon teljesen.” — Anonymous

 

43 éves vagyok, két kisgyermekemet egyedül nevelem. Már szeretem elhagyni a komfortzónám és tesztelni magam, imádom a jó társaságot, a táncot, az utazást és a kihívásokat.
Életem fordulópontjai alakítottak olyanná, amilyen most vagyok: úgy érzem megtaláltam önmagam.
Az út nem volt könnyű, de minden nehézségre kihívásként és kalandként tekintettem. És még nincs vége. 🙂
Persze utólag visszanézve ezek az állomások kevésbé fájdalmasak, mint amikor éppen az ember egy helyben topog, és keresi, hogyan is lépjen tovább, hogyan emelkedjen újból fel. Nem könnyű döntést hozni, de ha megvan az irány és megtetted az első lépést, hihetetlen az utazás, ami önmagad megismeréséhez és a másoktól független boldogsághoz vezet.

A segítő szerep mindig is fontos volt számomra a munkámban és a magánéletemben is. Őszintén felvállaltam életem nehézségeit mások előtt is: éreztem, hogy ez egy fontos feladat, amivel a hasonló helyzetben lévő emberek támaszt kaphatnak tőlem. Ez motivált, hogy life coachként még tudatosabban folytassam ezt az utat. Boldog embernek tartom magam. Ez persze nem jelenti azt, hogy a nap 24 órájában vigyorgok, vagy hogy ne lennének kisebb és nagyobb problémáim, de kiegyensúlyozott kapcsolatban vagyok a legfontosabb személlyel, önmagammal.

 

Az alábbi területeken tudok segíteni a coaching eszközeivel és saját tapasztalataimmal :

Angol nyelvű coacholást is vállalok!

“Soha nem változok, csak egyre inkább önmagam leszek”

Csilla

 (LIFE COACH és MEDIÁTOR)

 

DSC_8386-15

Életem legemlékezetesebb leckéjét egy buszsofőrtől kaptam.

Főiskolás koromban reggelenként a 85-ös busszal zötykölődtem az albérletből az iskolába. Voltak szokványos reggeleim, mikor egyetlen társaságom egy zacskó sajtos pogácsa volt, s voltak különlegesek, amikor történetünk hőse ült a volán mögött. Amint felszálltam a buszra, a hangulatból azonnal éreztem, melyik reggelbe futottam bele. A máskor komor, nem ritkán mogorva és befelé forduló utasok most szemérmesen vagy leplezetlenül mosolyogtak és füleltek: a recsegő hangszórókon keresztül a sofőr egész úton szórakoztatta őket. Kalandos helytörténeti információk, bájos történetek, szemléletes útinfó és praktikus időjárás jelentés. A végállomáson mindenkinek csodálatos napot kívánt, s arra buzdított minket, feltétlenül ajándékozzuk tovább az imént szerzett széles mosolyunkat. A legjobb az volt, hogy mindenkire átragadt a lelkesedése, szívderítő volt látni a kopott BKV-buszról leszálló sok mosolygó utast.

Részegítő volt a felismerés, hogy ez az ember mit hozott ki a munkájából egy nagy adag kedvességgel és pozitív energiával! Elhivatottságával a legunalmasabbnak tűnő állásból üdítő színfoltot és pár örömteli percet csempészett mások hétköznapjába.
Ha nála működik, akkor én is alkalmazom a módszerét! – gondoltam.
A coaching és mediáció során ezt a plusz energiát és odafigyelést viszem bele minden egyes találkozásba.

Egy csodálatos kislány anyukájaként boldog embernek vallom magam. Büszke vagyok arra, hogy egyedülálló anyaként nap mint nap bátran megküzdök a legkülönfélébb nehézségekkel és győzni tudok. Ahhoz hogy ide eljussak, hosszú utat jártam be. Az én utam tele volt kátyúkkal és szakadékokkal, amelyekbe jó sokszor nagy lendülettel és fejjel előre zúgtam bele. Az első ijedtség után mindig remegő lábakkal, de egyre izmosabban álltam fel. Minden egyes gödör megtanított valamire. Leginkább arra, hogy a sorsom az én kezemben van.

Már nem hasonlítgatom magam másokhoz, és elfogadom tökéletlenségem.  Tudom, milyen a hétköznapi hősök élete, s hogy az apró pillanatok szépsége segít felülkerekedni a problémákon.
Szeretnék másoknak segíteni, hogy egy-egy válsághelyzet után az életüket ne szomorúan és keserűen éljék meg, hanem megerősödve és tudatosabban folytathassák azt. Szeretném megmutatni, hogyan lehet rejtett energiákat aktivizálva kimászni a gödörből, s kemény, de élvezetes és eredményes munkával olyan életet építeni, amilyet mindig is szerettünk volna.

Minden egyes gödör megtanított valamire. Leginkább arra, hogy a sorsom az én kezemben van!

Válási mediáció

A válás nehéz és fájó dolog. Még abban az esetben is, ha a két fél mindenben meg tud egyezni, ha elmaradnak a viták, veszekedések. Ilyenkor is komoly érzelmi válságon mennek keresztül a felek, mert lezárul a kapcsolat, amely mindkettőjüknek fontos volt.

Mi történik akkor, mikor a helyzet ettől 180 fokban eltér, s a két fél egymásnak feszül és egyik sem enged?

Néhány dühödt találkozás után ügyvéddel felvértezve a pár a bíróságon találja magát. Kezdetét veszi egy olyan folyamat, melyben mindenki a saját igazáért és a másik legyőzéséért száll harcba, s amire még évek múlva is lehajtott fejjel és összeszorult szívvel tekintenek vissza. Az elkeseredettségben úgy tűnik, nincs win-win megoldás, hisz túl sok forog a kockán: a múltban közösen felépített élet darabjai, a gyerekek jövője. De van a válásnak egy másik útja is. Olyan, mely nem hirdet vesztest és győztest, aminek a végén mindketten elégedettek lehetnek. Elsősorban nem az „enyém-tiéd”-del foglalkozik, hanem az érzelmek feldolgozásával és a szükségletek definiálásával. A mediáció során nem egy harmadik fél bíráskodik felettük, hanem együtt keresnek hatékony megoldást. A végső döntés a két szereplőé, és a megoldás sokszor nagyobb kreativitást igényel, mint ahogy azt az elején gondolták volna: nem osztozkodnak, hanem új helyzetet teremtenek.

Hogy a mediációs folyamat mennyi időt és energiát spórol meg a bírósági procedúrákhoz képest, fel sem lehet mérni. Egy bírósági tárgyalás 1-1,5 óráig tart,  ráadásul csupán 2 havonta tűznek ki új tárgyalást, ami összességében években mérhető. Ellenben a hetente 1-2 alkalommal folytatható, 1-2 órás mediáció 4 hónapnál nem tarthat tovább. A mediáció a bírósági tárgyalás bármely szakaszában javasolt, ideális esetben a bíróságot helyettesíti.

A törvényi keretek változásával a mediáció új szerepkört kapott. A két fél egy független mediátorral közösen dolgozza ki az egyezséget. Ezt a bíróság elfogadja, valamint jóváhagyja a felek döntését az általuk megfelelőnek ítélt részletekkel. Egyben újfajta kommunikációs közeget teremt a felek között, amiben a résztvevők a mediátor támogatásával békésen egyezhetnek meg és dönthetnek a vagyon felosztásáról, gyerekek elhelyezéséről és a láthatás menetéről.  Mindenkinek jó szívvel ajánlom, hogy adjon esélyt a vita békés rendezésére! Elvégre nem az ellenségedtől válsz el, hanem attól, akinek egyszer örökre ígérted az életed…

Adjon esélyt a vita békés rendezésére!

Tudnivalók

Az első lépés a tiéd! Irj emailt vagy telefonálj!

DSC_8409-9

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután felvetted velünk a kapcsolatot, kapsz egy kérdéssort emailben amit szeretnénk, hogy megválaszolj. Ezt követően egyeztetünk egy időpontot a találkozásra. Az ilyen találkozást ülésnek hívják.

Alkalmaink 45-60 percesek.

Árak:

Ismerkedős beszélgetés ( első alkalom) : 5.000Ft

További ülések:

10.000Ft/alkalom

36.000Ft/  4 alkalom

40.000Ft/ 5 alkalom

Skype ülés: megegyezés szerint

Az ülések belvárosi helyszínen történnek, a 9. kerületben.

Az első ülés arról szól, hogy kicsit megismerjük egymást  és az általad tálalt problémát. Innen akkor tudunk továbblépni, ha szimpatikusak vagyunk egymásnak és kölcsönös bizalomra tudjuk építeni kapcsolatunkat, ami már a következő  alkalmak feladata.

Általában két hetente találkoznánk és egy kitűzött cél elérése 3-4 hónapot vesz igénybe. Persze ettől igény szerint eltérhetünk. Az üléseken kívül, ha  a probléma megkívánja és ebben megegyezünk, telefonon, emailben esetleg Skype-on is tarthatjuk a kapcsolatot.

A coaching akkor eredményes, ha  a célt elértük, az akart változás bekövetkezett és fenntartható a segítségünk nélkül is. Természetesen újabb  célokkal szívesen látunk később is.

Fontos megemlíteni, hogy minden ami elhangzik az üléseken bizalmas és harmadik személynek át nem adható.

Ha bármi kérdésed van fordulj hozzánk bizalommal!

 

Események

    14232989_657817631050895_5953747818363625577_n

Találd meg önmagad, hogy társad is rád találjon!

Kiscsoportos tréningek férfiaknak és nőknek külön-külön (5 fő)
4 alkalom 8óra, ebből 1 óra személyes coacholás
Sok praktikus tanács és információ amit érdemes tudni

Jelentkezés: mail@mostvanholnap.hu

HOGYAN HOZZUK KI A LEGTÖBBET AZ INTERNETES TÁRSKERESÉSBŐL?
Időpontok:
1. Október 1. szombat 16órától – 18:30ig
2. mindenkinek egyéni időpont egyeztetés alapján
3. Október 15. szombat 16:00- 18:30ig
4. Október 29. szombat 16:00-18:30ig

Ár: 25.000Ft
A tréning egyszemélyben is igénybe vehető, így az ár: 35.000Ft

Elérhetőség

Kérdés, kérés esetén örömmel állunk rendelkezésére!

Név

Email

Üzenet

Kapcsolati adatok

+36306243442

mail@mostvanholnap.hu

Budapest